Bota din tennisarmbåge med kinesiotejp eller stöd

tennis elbow kinesiology tape

Som många andra svenskar, lider jag av tennisarmbåge (eller tennisarm som många kallar det). För er som har ont på utsidan av underarmen, från armbågen och nedåt, är det stor chans att ni har ådragit er denna skada. Det som är tråkigt med tennisarmbågen är att den inte bara påverkar en när man spelar tennis, utan även ger smärta när man till exempel sitter framför datorn (så kallad musarm), och när man utför sysselsättningar såsom trädgårdsarbete, målning och annat.

Som tur är finns det hjälp att finna för dem med tennisarmbåge. Du behöver faktiskt inte besöka en sjukgymnast eller sjukterapeut, utan den hjälp du behöver är antingen kinesiotejp eller ett armbågsskydd mot tennisarmbågen. Dessa två hjälper tennisarmbågen att läka, och gör att smärta minimeras under tiden. Jag vill påstå att det mest effektiva är att kombinera kinesiotejpning av underarmen eller armbågen med användning av ett stöd (eller skydd) mot tennisarmbågen. Du får då en optimal läkning, och ett mer långsiktigt resultat. Dessutom hjälper dessa två metoder på lite olika sätt, vilket gör att de på ett effektivt sätt kompletterar varandra.

https://www.youtube.com/watch?v=DgwQSPQv_Zo

Jag har nu använt mig av både kinesiotejp och ett stöd mot tennisarmbåge i ett par veckor, och känner faktiskt redan nu att jag snart kan återgå till att spela tennis utan dessa. Jag vill dock säga att jag faktiskt tänkte fortsätta ett tag med kinesiotejpen, så att inte tennisarmbågen kommer tillbaka, vilket kan göra att hela behandlingen måste göras om på nytt. Min fysioterapeut har även rekommenderat mig att göra som så, vilket känns tryggt att veta. Tydligen så är kinesiotejpen en mer långsiktig metod, medan stödet för tennisarmen skyddar mer när man utför en aktivet där och då.

Så om du har ont på utsidan av din underarm, tveka inte att börja använda dessa två metoder – de gör under! Ha inte ont i onödan.